• Pápakovácsi Közös Önkormányzati Hivatal
  Gannai Kirendeltsége
  8597 Ganna, Fő u. 52.
  Tel/Fax: 89/ 351-034
  e-mail: gannaikorjegyzoseg@ganna.hu


  T Á J É K O Z T A T Á S

  Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében a fontosabb változásokról:

  A Kormány 168/2020.(IV.30.) rendelete szól a védelmi intézkedésekről, mely megszünteti a kijárási korlátozást. A rendeletet a veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020.(III.16.) Korm. rendelettel együttesen (eltérések figyelembevételével) kell alkalmazni. A kihirdetett veszélyhelyzet hatályban maradt, de összefoglaltuk a fontosabb változásokat:

  – Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani.

  – Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

  –  Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.

  – Az élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

  – Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.